Informatie

Om een goed beeld te krijgen van de opleiding van je keuze, is er de mogelijkheid om een dag(deel) mee te lopen. Je wordt op deze dag gekoppeld aan een student die dezelfde opleiding doet. Hij/zij zal je bij aankomst opvangen, je draait de lessen mee en kunt volop je vragen stellen.

Ons opleidingsaanbod

Handel & Commercie

Een tevreden klant komt terug. Wie in deze sector werkzaam is, realiseert zich dat maar al te goed. Je verkoopt producten of diensten en geeft hierover deskundig en eerlijk advies aan de klant. Zonder de wensen van de klant uit het oog te verliezen. In dit vak is het belangrijk om aan klantenbinding en -werving te doen. Zo genereer je hopelijk ook een goede omzet. Smaakt dit naar meer? In een aantal opleidingen duik je in het ondernemerschap.

Lees meer

Office & Management

Wil je een centrale rol spelen binnen een bedrijf? Houd je overzicht en ben je punctueel? Dan ben je in deze sector goed op je plek. Zo kun je ondersteunend en uitvoerend aan de slag op de administratieve- of financiële afdeling. Of je regelt juist de meest uiteenlopende zaken op kantoor. Voor alle beroepen in deze sector is het belangrijk dat je klantgericht bent, misschien word je wel het eerste contactpersoon van een bedrijf.

Lees meer

Dienstverlening

Werken in de dienstverlening vraagt om een dienstbare houding. Sta je graag voor anderen klaar en luister je graag? Facilitair medewerker en helpende zorg en welzijn zijn twee heel verschillende beroepen. Een facilitair medewerker is een praktische duizendpoot die grote organisaties helpt bij ondersteunende taken. Als helpende zorg en welzijn help en verzorg je hulpbehoevende mensen. Voor beide beroepen is het belangrijk dat je graag je handen uit de mouwen steekt.

Lees meer

Onderwijs & Opvoeding

Wie kiest voor een opleiding in deze sector, moet een hart hebben voor kinderen. Onderwijs & Opvoeding, de naam zegt het eigenlijk al. Je houdt namelijk de ontwikkeling van kinderen in de gaten en signaleert ontwikkelingsachterstanden. Op deze manier lever je een bijdrage in de opvoeding. Vertroetel je het liefst kleine baby’s? Of zie je het werken met tieners juist als een uitdaging? Het kan allemaal! Jij kunt een verschil maken in het leven van deze kinderen!

Lees meer

Zorg & Welzijn

Welke opleiding je ook kiest binnen Zorg & Welzijn, het draait altijd om mensen. Je ondersteunt en begeleidt mensen die hulp nodig hebben bij wonen en zorg. Er zijn verschillende doelgroepen die vragen om een specifieke benadering. Je werkt voor mensen, maar ook met mensen. Zoals naastbetrokkenen en andere hulpverleners. Bij Menso Alting stomen we je klaar voor het echte werk.

Lees meer